Izpit in avtošola sta mi prinesla svobodo

Kako zoprno je, če si neprestano odvisen od drugih in ti je bila avtošola nedosegljiva. Jaz ko sem bila mlada, nismo pri hiši imeli ravno veliko denarja in tako je avto šola bila zame nedosegljiva, ker mi je starši niso mogli plačati. Leta so tekla in jaz sem tako živela in bila organizirana brez vozniškega izpita, je pa res, da je moj mož imel avto in izpit in tako nikoli nisem bila prikrajšana za svari. Vendar pa se še kako zavedam, da bi bila neodvisna, če bi lahko vozila sama. Ker pa takrat avtošola zame ni bila dostopna sem skoraj do 45 leta vedno prosila za prevoz. 

V teh letih pa sem imela vsega dovolj, pošteno mi je že presegalo, da moram non stop nekoga prositi. Zato sem si pogledala, koliko stane avtošola in odločila, da bom izpit za avto naredila, ker sem sposobna voznica. Lahko rečem, da sem prav uživala v vožnjah in da je bila avtošola še kako prava odločitev. Komaj sem čakala, da lahko naredim izpit in začnem samostojno vozit. 

Bila sem sama nad seboj presenečena, ker mi je vse šlo lepo gladko in kmalu me je avtošola prijavila za opravljanje izpitne vožnje. Naredila sem jo v prvo in tako postala srečna neodvisna voznica.

Danes se vozim presrečna in zadovoljna in če takrat ne bi naredila tega koraka, nebi nikoli vozila avta. Moja izbrana avtošola pa je poskrbela, da so bili prijazni, potrpežljivi in zelo sposobni inštruktorji, ki so me do izpita pripeljali. Tako danes vozim na vse kraje, brez straha.

Če danes pomislim, da ne bi imela izpita za avto, bi bilo moje življenje čisto drugačno, tako pa mi ga je avtošol spremenila. Tako živim bolj sproščeno, dinamično življenje in s tem sem veliko bolj srečna. Mož pa je tudi srečen, ker mu je avtošola dala več časa, saj me ne rabi več voziti sem ter tja. 

Leave a Reply