Kali je danes za željena borilna veščina

Včasih je mladina poskrbela kar na ulici, v šoli ali gostilnah, da so se kali borilne veščine ohranjale, danes pa so se časi precej spremenili. Malo za šalo, malo za res, vendar je res tako. Danes ne smeš več dvigniti roke nikjer nad nikomer, niti nad svojim otrokom in meni osebno je to kar malce smešno, da jaz svojega otroka skoraj ne smem več udariti po prstih ali po riti, ko je zakuhal kašno stvar, ki bi mu lahko škodovala, vse bi morali povedati z besedami, a kaj so nas ti otroci ne poslušajo in nas slišijo na pol. Tako je danes popularna borilna veščina kali, da se lahko tam naučimo stvari, če se kdaj znajdemo v nevarnosti.

Vsi se zavedamo, da ne živimo več v tako varnih časih in da bi vsi morali poskrbeti zase, da se naučijo par stvari, da bi se lahko kdaj ubranili nepridipravu. Danes kali borilna veščina ni samo telovadba, ampak so tudi uporabna oblika telovadbe, tako združimo dve muhi na en mah, poskrbimo za svojo fizično pripravljenost in za svojo varnost. Čisto drugače se človek počuti, če je bolj fizično pripravljen in če se zna obraniti, kot nekdo, ki se tega ni nikoli naučil, kali borilna veščina pa nas tega nauči.

Veliko je mladine, ki se sama vpiše v kali borilno veščino in jo z veseljem trenira, naloga vsakega trenerja borilnih veščin pa je, da vse nauči, kako se pravilno uporabljajo in da se ne smejo uporabljati, da bi škodovali in bili nasilni do drugih ljudi po nepotrebnem. Veliko je danes že celih družin, ki se ukvarja z tem, tako eden začne in potegne za seboj vse v družini, to je tudi lepo videti, ker nekako živijo zdrav življenjski slog in jim kali borilna veščina prinese skupno druženje in eno skupno točko, kjer so lahko med seboj povezani in jih to še bolj povezuje kot družino.