Odločitev je padla, plovilo Brig je zame zmagovalec

Pa sem se lahko odločal po svoje. Kar lep kos sovjega življenja nisem mogel živeti, kot sem si sam želel, ker sem imel partnerko, katera je čisto zavladala mojemu življenju, vedel sem, da živim čisto drugače, kot si želim in danes sem hvaležen sam sebi, da sem si privoščil plovilo Brig, ker če bi še naprej živel tako kot je ona želela, definitivno ne bi bil več zdrav.

Kar dolgo sem zdržal, celih 15 let, potem pa mi je dan počil film, gledal sem eno oddajo, kako je lahko življenje takšno, kot si ga želimo in kako nekateri ljudje ne naredijo nič in da so zato krivi sami, čisto nobeden drug ne more biti kriv za tvoje življenje. To mi je dalo moč, da sem ženo zapustil. Tisto dan priznam, da sem se ga pošteno napil in pasalo je, prav srečen sem bil da je vse za mano. Vedel sem, da mi tokrat ne uide Brig, to so bile moje sanje in kar naenkrat so bile dosegljive. Zame denar ni bil problem, ko sem se ločil imel sem ga dovolj, toliko, da sem lahko šel živet kamor koli sem želel in si tudi privoščil Brig, ker so to bile moje sanje. 

Danes, ko se vozim po morju šele vem, kako srečen človek sem in kako nesrečen človek bi bil, če bi ostal poročen. Mnogi ne živijo svojih sanj, jaz jih, ker imam Brig, ki mi daje dihanje, sprostitev, svobodo, smeh, zadovoljstvo, veselje, vse kar potrebujem, da vrsto let živim srečno in zdravo. Spoznal pa sem, da sem heroj, ker sem naredil ta korak, kajti življenje je eno, kratko in kar hitro leta tečejo, sedaj pa še lahko izživim svoj Brig in morje, kajti ko bom starejši so bom verjetno želel druge stvari in Brig ne bo več na prvem mestu, kot je sedaj čisto vsak dan.