Že dolgo si želim sončne celice na naši družinski hiši

Zakaj mora biti vse tako drago, ko si človek gradi življenje in nima denarja? Življenje bi moralo biti v obratni smeri, da začnemo, kot starejši z polno denarnico in gredo v mlajša leta, tako pri meni ne bi bil problem montirati sončne celice. Ja, če si kot mlad priden, potem boš nekaj naredil, a boš res moral garati, če želiš imeti nekaj svojega in moraš vse narediti sam. 

Imaš tudi mlade, ki živijo pri starših in imajo že vse narejeno, ti se po navadi tudi najbolj nosijo in pametujejo, ker imajo lahko polne denarnice, saj živijo doma, ne pa mi, ko moramo vsak euro vložiti v dom, če ga želimo imeti, pa še šopiriti se enostavno ne moremo, ker imamo preveč stroškov in moramo garati. Nočem biti nesramen, ampak je razlika, če imate vi že sončne celice na hiši, ker živite pod isto streho, kot vaši starši in so oni to že naredili, kot pa tisti, ki si mora sončne celice sam kupiti in si jih z težavo privošči. 

Sam nisem imel možnosti ,da bi živel pri starših, je tam ostal moj brat, ker si je prvi ustvaril družino. Bil sem tako dober, da sem vse odstopil, sedaj pa se moj brat šopiri, ker enostavno se lahko, jaz pa se trudim in gradim dom. Resnično sem si želel montirati sončne celice, pa žal nisem imel denarja, da bi si to privoščil, denar sem porabil za druge nujne stvari. Brat mi pogosto pametuje, da bi si mogel dati sončne celice, ker je to pametna investicija. A res! Ne moreš verjeti, a ne pomisli, da si jih ne morem dati, tako mi daje sol na rano, kako nesposoben sem in kako ne znam razmišljati, ne razume pa, da sončne celice nimam na strehi samo zaradi tega, ker moram za vse poskrbeti sam.